Na prvo stran
To smo Erjavčevi
Naša ponudba
Sušenje sadja
Sveže sadje
Kje nas najdete
Za lepši dan
  

Sadovnjak
 
Smo štiričlanska družina iz Gorenje vasi pri Ivančni Gorici. Posedujemo 3,5 ha obdelovalne površine, okoli 5 ha gozda, 2 ha zemlje pa imamo v najemu. Do leta 1994 smo se ukvarjali predvsem z živinorejo in poljedelstvom, potem pa smo se začeli preusmerjati v sadjarstvo. Naš namen je bil, da potrošnikom ponudimo izdelke iz pridelanega sadja.

Tako poleg svežega sadja, potrošnikom ponujamo tudi suho sadje (predvsem jabolka in hruške), izdelujemo jabolčni kis in žganje. Sodelujemo tudi s pekarnami.

Specializirali smo za predvsem za sušenje jabolk in hrušk. Jabolka tudi sami pridelamo, in sadovnjak ves čas povečujemo. Danes je v njem posajenih približno 9.000 sadik.

prodajalna na kmetiji
 


Največ suhega sadja prodamo v domači prodajalni na kmetiji, na katero obiskovalci zelo radi zahajajo. Vedno jih z veseljem sprejmemo in jim tudi radi pokažemo kako naše delo poteka. Suho sadje in kis prodajamo v slovenskih trgovinah, sodelujemo pa tudi na raznih sejmih.
Zelo skrbimo, da je naše suho sadje vedno vrhunske kvalitete, to pomeni, da moramo biti skrbni tako pri pridelavi kot pri predelavi sadja.

Dobrote slovenskih kmetij
Znak kakovosti 2001
 Na prireditvi "Dobrote slovenskih kmetij", ki poteka vsako leto na Ptuju, smo prejeli že več zlatih, srebrnih in bronastih priznanj. Za suhe hruške pa smo leta 2001 prejeli znak slovenske kakovosti.
Tabela priznanj, ki smo jih prejeli
na prireditvi "Dobrote slovenskih kmetij" na Ptuju:
leto jabolka
(neolupljena)
jabolka
(olupljena)
kis hruške
2003 srebrno bronasto zlato srebrno
2002 srebrno   zlato zlato
2001 bronasto zlato   zlato,
znak kakovosti
2000   srebrno   zlato
1999   srebrno   zlato
1998   bronasto   zlato

na vrh strani
 
Gorenja vas 7 | 1295 Ivačna Gorica | tel.: 01 78 76 136 | gsm: 041 526 600 | e-mail: info@sadje-erjavec.net