Na prvo stran
To smo Erjavčevi
Naša ponudba
Sušenje sadja
Sveže sadje
Kje nas najdete
Za lepši dan
  

Sadje pridelujemo po metodi integrirane pridelave, kar pomeni ravnovesje, ki se vzpostavlja z ohranjanjem raznovrstnosti življenja v naravi, tako da se na gospodarsko sprejemljiv način pridelujejo visoki in kakovostni pridelki zdrave hrane. Uporaba kemičnih sredstev je skrbno izbrana in zmanjšana na minimum, škodljivce sadnega drevja pa zatirajo tudi njihovi naravni sovražniki, ki se nahajajo v nasadih.

Zaščitni znak tako pridelanih jabolk je SINIČKA.

Z zgodnjimi sortami jabolk se lahko pri nas oskrbite že od druge polovice avgusta naprej.

Jabolka hranimo v hladilnici, ki ima povprečno temperaturo 2-5°C.

Sorte jabolk, ki jih pridelujemo:

ELSTAR:
Obiranje traja od konca avgusta do sredine septembra. V navadni kleti zdrži do decembra, v hladilnici se ohranja lahko do februarja. Meso je zelenkastorumeno do belkastorumeno, sočno, čvrsto. Okus je odličen ter ima žlahtno aromo. Spada med najbolj kakovostne sorte.

BRAEBURN:
Zori od začetka do sredine oktobra. Skladiščimo jo do konca aprila. Meso je rumenkasto, zelo čvrsto, sočno, bolj sladkastega okusa in mile arome.

GALA:
Zori v začetku septembra in je uporabna takoj po obiranju. V navadnem skladišču zdrži do decembra. V hladilnici do januarja oz. februarja. Meso je rumenkasto do kremasto, hrustljavo, zelo čvrsto in sočno. Okus je sladek in aromatičen.

GRANNY SMITH:
Plodove obiramo v drugi polovici oktobra, sezona prodaje pa traja od januarja do aprila. Meso je zelenobelo in čvrsto, zelo sočno in bolj grobo. Okus je osvežilen in kiselkast, z zelo šibko aromo in zaradi manjše vsebnosti sladkorja bolj prazen. Plodovi so občutljivi za površinsko rjavenje kožice.

IDARED:
Zori v začetku oktobra, plodovi postanejo užitno zreli od decembra. V kleti zdržijo do februarja, v hladilnici jih lahko ohranjamo do aprila oz. maja. Meso je belkasto do kremasto, čvrsto in sočno, prijetnega kiselkastega okusa brez posebne arome. Idared je trpežna, srednje kakovostna sorta, primerna za svežo porabo in predelavo.

JONAGOLD:
Zori konec septembra. Plodovi so uporabni od obiranja, pa do konca decembra. V hladilnici tudi do marca ali aprila. Meso je rumenkasto, srednje čvrsto. Okus je sladko-kisel s prijetno aromo. Prezreli plodovi so plehkega okusa.

MUTSU:
Zori v začetku oktobra, uporabljamo ga lahko od novembra. V navadnem skladišču zdrži do marca, v hladilnici vse do maja. Meso je rumenkasto do nekoliko zelenkasto, čvrsto, sočno, sladko s posebno, srednje izraženo aromo. Uporabni so predvsem za svežo porabo.

RDEČI BOSKOP - KOSMAČEK
Zori konec septembra, uporaben pa je od novembra do januarja. V hladilnici zdrži do februarja ali marca. Meso je rumenkasto, srednje čvrsto, sočno in aromatično. Precej ostra kislina se do decembra omili in postane osvežilen.

ZLATI DELIŠES:
Zori konec septembra. Skladiščen v navadni kleti je uporaben od oktobra do decembra oz. januarja. V hladilnici zdrži do marca oz. aprila.

na vrh strani
 
Gorenja vas 7 | 1295 Ivačna Gorica | tel.: 01 78 76 136 | gsm: 041 526 600 | e-mail: info@sadje-erjavec.net